de pups zijn geboren!
Welkom op de website van Irish Softcoated Wheaten Kennel Chaykyba (spreek uit Kaikieba).

 

Sinds 2002 zijn wij de trotse eigenaren van Irish Softcoated Wheaten Terriers.

Het begon allemaal met Dogside's Chaya. Wat waren wij blij en trots op haar. Wij hebben dan ook onze kennel naar haar en haar ouders vernoemd (Chaya, Kyra en r).

Chaya was een geweldige hond, niet alleen op showgebied, maar zeker in huis. Zij was een trouwe kameraad waar wij veel plezier aan beleefden. Helaas moesten wij eind 2009 afscheid van haar nemen.

 

 

Happy Terrier Family

Chaya heeft één nestje gekregen (met één puppie), welke wij natuurlijk zelf hebben gehouden. Dit is Chaykyba Pebbles of Bedrock. Pebbles is een lieve hond, die altijd uit is op ondeugende streken (koekjes stelen uit tassen en kasten). Als ze ergens zand tegenkomt dan zal ze er eerst doorheen moeten rennen en dollen voordat ze vervolgens weer braaf (met de nodige zandpootjes en snoet) naar haar baasjes terugkomt. Pebbles is een fanatieke dogdancer.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Een andere droom is met onze wheatenreu uitgekomen, Dogside´s El Arnold, roepnaam Aaron. Aaron doet het goed op shows. Maar ook thuis is hij fantastisch. Hij is waakzaam, speels, heel nieuwsgierig (ziet echt elk blaadje voorbij vliegen), en gaat graag mee wandelen, fietsen en naar Doggydance.

Inmiddels hebben wij onze roedel weer uitgebreid en wel met een teef genaamd Aranka's of Roban's Home, roepnaam Faith. Deze naam hebben wij haar gegeven omdat wij vol vertrouwen de toekomst met haar tegemoet zien. Daarnaast is zij genoemd naar een favoriete song van ons (Faithfully van Journey). Faith is een echte deugniet, die wij moeilijk kunnen weerstaan. Ze gaat graag mee wandelen, speelt graag met haar piepjes en met Aaron en Pebbles. En zij is dol op behendigheid.

Op onze site komt u hier en daar ook onze West Highland White Terrier, Jordi, tegen. Eind oktober 2011 hebben wij helaas van hem, ondanks zijn respectabele leeftijd van ruim 15 jaar, afscheid moeten nemen.

Op deze site vindt u nog meer informatie over onze honden en de hondentrimsalon, Mon Ami.

Veel plezier.
Cees en Elvy van MerriŽnboer